Välj rätt bland alla deodoranter

av | 21 november, 2014

deodoranter

Att hitta deodoranter är inte särskilt svårt. De finns i de flesta butiker som har ett relativt vardagligt utbud. Och vilka deodoranter som är bäst försöker reklam i tv, tidningar och internet ständigt berätta för dig. Att hitta BRA deodoranter är dock inte lika lätt – för all den där reklamen du ser är inte helt tydlig på vissa punkter. De flesta deodoranter fokuserar på två faktorer: att hindra dig från att svettas (antiperspirant) och att lukta gott (deodorant). Dock finns det en tredje faktor som oftast ignoreras och som är mycket viktig: att deodoranten är bra för din hud.

Vad ska man titta efter när man väljer deodorant

Många deodoranter innehåller kemikalier som inte är bra för huden och som kan ställa till stora problem om man är det minsta känslig eller allergisk.
Du bör titta på innehållsförteckningen och undvika ämnen som aluminiumklorhydrat – som kan orsaka sveda, hudirritation och allergier och triklosan som irriterar huden och kan orsaka kontakteksem. Det dödar bakterier – men vissa bakterier behöver vi faktiskt.

Råd på vägen när du väljer deodorant

Överlag är något dyrare deodoranter bättre för dig. På Deodoranter.se kan du se vilka butiker som säljer deodoranter. Det finns en orsak till varför de är dyrare. Tvivelaktiga kemikalier används för att nå effekt till ett lägre pris. Men för dig kan det leda till obehag. Satsa lite extra pengar på att köpa ett märke som är fritt från dessa kemikalier och dessutom har en mer förfinad doft än de billiga som du kan hitta i snabbköpet på hörnet.